Buljongkokt fläskfilé med örter

21 tim Buffé Förrätt Varmrätt
Buljongkokt fläskfilé med örter

Fantastisk fläskfilé som kokas i välsmakande buljong. Välj gärna den tjockare delen av fläskfilén till den här rätten så blir skivorna större och jämnare.

Ingredienser

Fläskfilé
250 g
Hönsbuljong
6 dl
Japansk soja
½ dl
Balsamvinäger
1 msk
Körsbärstomater
10
Salladslökar
2
Grovhackad färsk rosmarin
2 msk

Sås:

2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ dl
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Låt buljong, soja och vinäger koka upp i en kastrull.
  • Lägg ner fläskfilén och låt den sjuda på svag värme under lock ca 15 min till 65° innertemperatur. Vänd köttet efter halva tiden.
  • Ta kastrullen från värmen och låt köttet ligga kvar under lock i buljongen ca 15 min. Ta upp köttet och låt det kallna.
  • Skär köttet i tunna skivor och lägg upp dem på 4 assietter.
  • Skär tomaterna i klyftor. Skiva salladslöken.
  • Lägg lök, tomat och rosmarin på köttet. Ringla såsen över.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

160 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/buljongkokt-flaskfile-med-orter/