Buljongkokt fläskfilé med örter
21 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
Varmrätt
•
En smakrik förrätt där fläskfilén får sjuda långsamt i en välsmakande buljong med soja och balsamvinäger. Toppad med en fräsch sås med ingefära och rosmarin, samt körsbärstomater och salladslök för en härlig balans av smaker.
Ingredienser
Buljongkokt fläskfilé:
|
Fläskfilé
|
250 g |
|---|---|
|
Hönsbuljong
|
6 dl |
|
Japansk soja
|
½ dl |
|
Balsamvinäger
|
1 msk |
|
Körsbärstomater
|
10 |
|
Salladslökar
|
2 |
|
Färsk rosmarin, grovhackad
|
2 msk |
Sås:
| 3 dl | |
|
Färsk ingefära, riven
|
1 msk |
|
Färsk rosmarin, hackad
|
½ msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Strösocker
|
2 krm |
Till servering:
|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
|---|---|
|
Cocktailtomater
|
250 g |
|
Salladslökar
|
2 |
Gör så här
Gräddfilssås:
Buljongkokt fläskfilé
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
339 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 25,3 % | 21,1 g |
| Fett: | 30,8 % | 11,8 g |
| Kolhydrater: | 43,9 % | 36,6 g |