Buljongkokt fläskfilé med örter
21 tim
Buffé
Förrätt
Varmrätt
•

En smakrik förrätt där fläskfilén får sjuda långsamt i en välsmakande buljong med soja och balsamvinäger. Toppad med en fräsch sås med ingefära och rosmarin, samt körsbärstomater och salladslök för en härlig balans av smaker.
Ingredienser
Buljongkokt fläskfilé:
Fläskfilé
|
250 g |
---|---|
Hönsbuljong
|
6 dl |
Japansk soja
|
½ dl |
Balsamvinäger
|
1 msk |
Körsbärstomater
|
10 |
Salladslökar
|
2 |
Grovhackad färsk rosmarin
|
2 msk |
Sås:
3 dl | |
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
Hackad färsk rosmarin
|
½ msk |
Salt
|
1 krm |
Strösocker
|
2 krm |
Till servering:
Surdegsbröd
|
4 skivor |
---|---|
Cocktailtomater
|
250 g |
Salladslökar
|
2 |
Gör så här
Gräddfilssås:
Buljongkokt fläskfilé
Montering:
Näringsvärden, per port
Energi:
160 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 8 g |

