Buljongkokt fläskfilé med örter
                                
                                    21 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Buffé
                                    Förrätt
                                    Varmrätt
                        
                
                    •
                    
            
         
    En smakrik förrätt där fläskfilén får sjuda långsamt i en välsmakande buljong med soja och balsamvinäger. Toppad med en fräsch sås med ingefära och rosmarin, samt körsbärstomater och salladslök för en härlig balans av smaker.
Ingredienser
Buljongkokt fläskfilé:
| 
                                            
                                                Fläskfilé
                                            
                                     | 250 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Hönsbuljong
                                            
                                     | 6 dl | 
| 
                                            
                                                Japansk soja
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Balsamvinäger
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     | 10 | 
| 
                                            
                                                Salladslökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Färsk rosmarin, grovhackad
                                            
                                     | 2 msk | 
Sås:
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Färsk ingefära, riven
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Färsk rosmarin, hackad
                                            
                                     | ½ msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 krm | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Surdegsbröd
                                            
                                     | 4 skivor | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Cocktailtomater
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Salladslökar
                                            
                                     | 2 | 
Gör så här
Gräddfilssås:
Buljongkokt fläskfilé
Montering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
339 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g | 
| Protein: | 25,3 % | 21,1 g | 
| Fett: | 30,8 % | 11,8 g | 
| Kolhydrater: | 43,9 % | 36,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp)