Brytbröd med solroskärnor

Brytbröd med solroskärnor

Betyg

(40 st)

Ett superlätt bröd som går snabbt att baka. Bara att hälla ut på plåten och grädda. Njut sedan brödet med smör och en god ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten 37°
  • 1 tsk salt
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • 14 dl ljust lantbrödsmjöl
  • 1 lätt uppvispad äggvita
  • 1 dl saltrostade solroskärnor

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den smidig. Jäs ca 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen lite med mjölad hand. Pensla med äggvita och strö över solroskärnor. Låt jäsa ca 15 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt brödet svalna på galler. Bryt eller skär det i bitar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem