Brytbröd med solroskärnor

Brytbröd med solroskärnor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

Ett superlätt bröd som går snabbt att baka. Bara att hälla ut på plåten och grädda. Njut sedan brödet med smör och en god ost.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten 37°
  • 1 tsk salt
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • 14 dl ljust lantbrödsmjöl
  • 1 lätt uppvispad äggvita
  • 1 dl saltrostade solroskärnor

Gör så här

Gör så här

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den smidig. Jäs ca 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen lite med mjölad hand. Pensla med äggvita och strö över solroskärnor. Låt jäsa ca 15 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt brödet svalna på galler. Bryt eller skär det i bitar.

Skriv ut

Källa: