Brytbröd med pesto

Brytbröd med pesto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Supersaftigt bröd med smak av pesto och rostade frön. Brödet är godast nybakat med rumsvarmt smör till.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

  1. Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt smör-&rapsolja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut två plattor ca 25x30 cm.
  4. Rör ihop puck labneh med pesto och bred på degplattorna. Strö över 2 dl av osten.
  5. Rulla ihop från långsidorna till två rullar. Forma till runda kransar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skär 8-10 bitar i kransen med en vass kniv. Låt jäsa ca 30 min.
  6. Pensla bröden med vatten. Strö över ost samt pumpa- och solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 2495 kcal
  • Protein: 85 g
  • Kolhydrater: 298 g
  • Fett: 105 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag