Brysselkålspaj
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
Servera brysselkål på nytt sätt - i en paj med rödlök, grädde och riven lagrad ost som lyfter smakerna och gör pajen till en succé.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|---|---|
| 75 g | |
| ½ dl |
Fyllning:
|
Rödlökar
|
3 |
|---|---|
|
Brysselkål
|
500 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 dl | |
|
Ägg
|
3 |
| 1 dl | |
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Som varmrätt räcker den till 4 port.
Näringsvärden, per port
Energi:
486 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 13 % | 15,6 g |
| Fett: | 63,4 % | 34,8 g |
| Kolhydrater: | 23,6 % | 28,2 g |