Brysselkålspaj

1 tim 20 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Frysbar
Brysselkålspaj

Servera brysselkål på nytt sätt - i en paj med rödlök, grädde och riven lagrad ost som lyfter smakerna och gör pajen till en succé.

Ingredienser

Fyllning:

Rödlökar
3
Brysselkål
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Ägg
3
1 dl
3 dl

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl i 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och grovhacka löken. Dela brysselkålen i halvor om de är stora.
  • Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra.
  • Häll på grädden och låt allt koka ihop ca 3 min för fryst kål och ca 5 min för färsk. Låt det svalna.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och ost.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Markera receptet som tillagat

Som varmrätt räcker den till 4 port.

Näringsvärden, per port

Energi:

486 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 13 % 15,6 g
Fett: 63,4 % 34,8 g
Kolhydrater: 23,6 % 28,2 g
https://www.arla.se/recept/brysselkalspaj/