Bruschetta med spenat och salamichips

Bruschetta med spenat och salamichips

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Krämig och modern bruschetta med torkade salamichips som pricken över i:et. Tycker du det är krångligt att göra pocherade ägg blir det lika gott med äggröra.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg salamiskivorna på bakplåtspapper på en plåt. Torka dem i övre delen av ugnen 8-10 min. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna. Rosta brödskivorna gyllenbruna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut. Smaka av med salt och peppar. Koka upp vatten, ättika och salt. Knäck äggen i var sin kaffekopp eller liknande. Låt äggen försiktigt glida ner i det sjudande vattnet och låt sjuda ca 5 min. Vattnet får inte koka. Ta upp äggen och låt dem rinna av. Fördela spenaten på de rostade bröden. Lägg på ägg och crème fraiche. Toppa med salamichips och kryddor.

Tips:

Fiffigt knep när du ska pochera ägg: Lägg en bit plastfolie, ca 10x10 cm, i en kaffekopp. Knäck i ägget och dra åt folien till en tät boll utan luft. Knyt ihop med en bit plastfolie eller ett snöre. Pochera äggen i sjudande vatten ca 5 min. Ta bort plasten strax innan servering.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag