Bruschetta med spenat och salamichips

Bruschetta med spenat och salamichips

40 min Huvudrätt Mellanmål
Krämig och modern bruschetta med torkade salamichips som pricken över i:et. Tycker du det är krångligt att göra pocherade ägg blir det lika gott med äggröra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg salamiskivorna på bakplåtspapper på en plåt. Torka dem i övre delen av ugnen 8-10 min. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna.
  • Rosta brödskivorna gyllenbruna.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp vatten, ättika och salt.
  • Knäck äggen i var sin kaffekopp eller liknande. Låt äggen försiktigt glida ner i det sjudande vattnet och låt sjuda ca 5 min. Vattnet får inte koka.
  • Ta upp äggen och låt dem rinna av.
  • Fördela spenaten på de rostade bröden. Lägg på ägg och crème fraiche. Toppa med salamichips och kryddor.
Klart!
Tips:

Fiffigt knep när du ska pochera ägg: Lägg en bit plastfolie, ca 10x10 cm, i en kaffekopp. Knäck i ägget och dra åt folien till en tät boll utan luft. Knyt ihop med en bit plastfolie eller ett snöre. Pochera äggen i sjudande vatten ca 5 min. Ta bort plasten strax innan servering.

Energi:

390 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Lantbröd
4 skivor
Salami, skivad
8 skivor
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Bladspenat
300 g
2 msk
Ägg
4
Vatten
2 liter
Ättiksprit 12%
1 msk
Salt
1 msk
1 dl
Chili flakes
Flingsalt
Svartpeppar