Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika

Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika

Betyg

(1 st)

20 min

Sätt medelhavsmak på bruschettan med grillad paprika, basilika och KESO® smaksatt med hummus. Har du kniven på strupen kan du köpa färdigmarinerade grillade paprikor på burk. Då blir snittarna klara på några minuter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 stor gul paprika
  • 1 stor röd paprika
  • ½ msk olivolja
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 150 g KESO® cottage cheese hummus Cottage Cheese Hummus
  • 1 msk finhackad, färsk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grillfunktionen och maxvärme. Lägg paprikorna hela på en plåt med bakplåtspapper, rosta i ugn tills de är svarta ca 20 min. Ta ut och lägg paprikorna i en bunke och täck med plastfolie. Låt svalna något. Dra loss det svarta skalet, skär bort toppen och skrapa ur kärnorna. Strimla paprikorna och blanda med olja, smaka av med salt och peppar. Plocka bladen av basilikan. Grilla eller stek brödet, lägg på ett lager med cottage cheese och toppa med paprika, gräslök samt basilika.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem