Bruschetta med spenat och salamichips

40 min Brunch Huvudrätt Lunch Mellanmål Middag
Bruschetta med spenat och salamichips

Krämig och modern bruschetta med pocherade ägg, spenat och salamichips. Om du följer detta recept på pocherade ägg ser du hur lätta de är att lyckas med!

Ingredienser

Salami, skivad
8 skivor

Saffranskräm:

2 dl
Saffran
1 kuvert
Salt
1 krm

Pocherade ägg:

Vatten
1 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Ägg
4
Vatten
1 liter
Salt
1 msk

Bruschetta:

Bladspenat
300 g
2 msk
Lantbröd
4 skivor
Chili flakes
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg salamiskivorna på bakplåtspapper på en plåt. Torka dem i övre delen av ugnen 8-10 min. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna.
  • Rör ihop saffranskrämen. Ställ den kallt till servering.
  • Pocherade ägg: Blanda 1 dl vatten och ättiksprit i en skål. Knäck ner äggen med 30 sek mellanrum. Låt stå 5 min.
  • Koka upp 1 liter vatten med salt i en kastrull. Stjälp ner all vätska med äggen i kastrullen. Sjud 3 min.
  • Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem i en skål med isvatten.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Fräs spenaten några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg åt sidan.
  • Hetta upp lite mer smör- & rapsolja i stekpannan. Stek brödskivorna gyllenbruna.
  • Fördela spenaten på bröden. Lägg på ägg, saffranskräm och salamichips. Toppa med chili flakes och nymalen svartpeppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/bruschetta-med-spenat-och-salamichips/