Brookies

50 min Dessert
Frysbar
Brookies

Brookies är en underbar blandning av de två ljuvliga bakverken brownies och cookies. Resultatet blir en seg och kladdig brownie med en krispig cookietopping! Detta är en maffig kaka som räcker till många. Låt kakan svalna helt innan den serveras med lättvispad grädde och färska bär - mums!

Nytt

Ingredienser

Browniesmet:

175 g
Strösocker
1½ dl
Ljust muscovadosocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1½ dl
Salt
1 krm

Cookiedeg:

125 g
Strösocker
1½ dl
Ljust muscovadosocker
1½ dl
Ägg
1
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljpulver
2 krm
Mjölkchoklad
100 g

Gör så här

Browniesmet:

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda strösocker och muscovadosocker med smöret.
  • Knäck ner äggen, ett i taget. Blanda väl.
  • Rör ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner i smeten.
  • Ställ åt sidan.

Cookiedeg:

  • Smälta smöret och låt det svalna.
  • Blanda strösocker och muscovadosocker med smöret.
  • Knäck ner ägget och blanda väl.
  • Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver. Sikta ner i smetnen.
  • Hacka chokladen och vänd ner den.
  • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20x20 cm.
  • Tryck ut en tredjedel av cookiedeg i formen. Häll på hälften av browniesmeten. Strö ut en tredjedel av degen över smeten. Häll på resterande smet. (Resterande deg ska på senare.) Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  • Strö över resterande deg och grädda brookies i ytterligare 15 min.
  • Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar.
  • Servera brookies med lättvispad grädde och färska bär.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 2 g
Protein: 4,8 g
Kolhydrater: 51,4 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/brookies/