Kanelbrownies

Kanelbrownies

40 min Buffé Efterrätt
Amerikanska brownies är en återkommande favoritkaka med choklad och nötter. Vi har lagt till en spännande kanelsmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
  • Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
  • Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret.
  • Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös.
  • Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Klart!

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
200 g
Ägg
4
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
2 tsk
Valnötter
50 g