Brownie med enkel frosting

Brownie med enkel frosting

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

1 tim

Underbart god brownie som får lätt lakritston av muscovadosocker. Toppa med den lena frostingen och ditt favoritströssel.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 bitar

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl flytande honung
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 krm salt

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och dra av från värmen. Hacka chokladen och rör ner i smöret, rör tills den är helt slät. Tillsätt socker, muscovadosocker och honung. Blanda mjöl och kakao, sikta ner i smeten. Rör till en jämn smet och tillsätt äggen ett i taget. Salta. Häll smeten i en form, ca 30 x40 cm med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen 10-15 min. Brownien ska vara lite lös i mitten. Låt kallna.

Frosting:

Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna. Blanda hälften av chokladen med crème fraichen och rör till en jämn smet. Vänd ner resten av chokladen. Bred ut frostingen på brownien och strö på strössel. Skär i 30 bitar.

Tips:

Brownie går bra att frysa innan man brer på frostingen.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem