Brownie med enkel frosting

Brownie med enkel frosting

1 tim
Underbart god brownie som får lätt lakritston av muscovadosocker. Toppa med den lena frostingen och ditt favoritströssel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret och dra av från värmen. Hacka chokladen och rör ner i smöret, rör tills den är helt slät.
  • Tillsätt socker, muscovadosocker och honung. Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta ner det i smeten.
  • Rör till en jämn smet och tillsätt äggen ett i taget.
  • Häll smeten i en form, ca 30 x40 cm med bakplåtspapper.
  • Baka i mitten av ugnen 10-15 min. Brownien ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna.
Frosting:
  • Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna.
  • Blanda hälften av chokladen med crème fraichen och rör till en jämn smet. Vänd ner resten av chokladen.
  • Bred ut frostingen på brownien och strö på strössel. Skär i 30 bitar.
Klart!
Tips:

Brownie går bra att frysa innan man brer på frostingen.

Energi:

255 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 16 g

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
200 g
Strösocker
2 dl
Muscovadosocker
1 dl
Flytande honung
1 dl
Vetemjöl
2½ dl
Kakao
½ dl
Salt
1 krm
Ägg
3
Frosting:
Mjölkchoklad
325 g
3 dl
Strössel
½ dl