Brödpudding med banan och choklad

50 min
Arbetstid: 20 min
Brödpudding med banan och choklad

Brödpudding är en maffig efterrätt för alla chokladälskare. Strö gärna över lite hackade hasselnötter när du ställer fram den på bordet.

Ingredienser

Ljust bröd
5 skivor
Bananer
2
Mörk choklad
100 g
Ägg
2
2 dl
Strösocker
½ dl
Rårörsocker
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär brödskivorna i tärningar. Skala och skiva bananerna och hacka chokladen fint. Blanda det med brödtärningarna och lägg allt i en smord, ugnssäker form.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

664 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 8,4 % 13,8 g
Fett: 45,3 % 34 g
Kolhydrater: 46,3 % 75,7 g
https://www.arla.se/recept/brodpudding-med-banan-och-choklad/