Brödpudding med banan och choklad

50 min
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
Brödpudding med banan och choklad

Brödpudding är en maffig efterrätt för alla chokladälskare. Strö gärna över lite hackade hasselnötter när du ställer fram den på bordet.

Ingredienser

Ljust bröd
5 skivor
Bananer
2
Mörk choklad
100 g
Ägg
2
2 dl
Strösocker
½ dl
Rårörsocker
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär brödskivorna i tärningar. Skala och skiva bananerna och hacka chokladen fint. Blanda det med brödtärningarna och lägg allt i en smord, ugnssäker form.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

664 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 8,4 % 13,8 g
Fett: 45,3 % 34 g
Kolhydrater: 46,3 % 75,7 g
https://www.arla.se/recept/brodpudding-med-banan-och-choklad/