Bröd med Svecia

Bröd med Svecia

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Lagrad ost gör detta bröd fantastiskt gott att äta och allra godast är det nygräddat. Brödet blir till vackra kransar att lägga upp på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen kalljäsa i kyl över natten, minst 8 tim. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till två kransar på bakplåtspapper på en plåt. Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim. Sätt ugnen på 250º. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga. Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.

Näringsvärden, per bröd

  • Energi: 1810 kcal
  • Protein: 79 g
  • Kolhydrater: 303 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem