Briocher

Briocher

Briocher är franska, luftiga små bröd som bakas på vetemjöl och ägg. Rumsvarmt smör arbetas in i degen, vilket ger god smörsmak.
Betyg (38 st)

Mitt betyg:

Briocher

Briocher är franska, luftiga små bröd som bakas på vetemjöl och ägg. Rumsvarmt smör arbetas in i degen, vilket ger god smörsmak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 20 st

Till pensling:

  • 1 ägg

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa under bakduk 30 min. Rör smör och socker mjukt, arbeta in det och äggen i degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och rulla 20 stora och 20 små bollar. Lägg de stora bollarna i småbrödsformar med en liten boll på toppen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 115 kcal
  • Fett: 5 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Protein: 3 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.