Brioche
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Buffé
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Det här superluftiga briochebrödet är riktigt lyxigt! Bakat med mycket smör och ägg. Servera gärna brödet nyrostat med smör, lagrad ost och sylt, eller så som det avnjuts i Frankrike - rostat med foie gras. Denna sats ger ett luftigt bröd. Passa gärna på att göra dubbel sats när du ändå håller på. Skiva upp brödet det när det är nybakat och frys in. Då kan du njuta av nyrostad brioche när du vill.
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 1½ dl | |
|
Strösocker
|
1½ msk |
|
Ägg
|
1 |
|
Vetemjöl
|
6 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 100 g |
Till pensling:
|
Ägg
|
1 |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
193 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 9,1 % | 4,3 g |
| Fett: | 39,5 % | 8,6 g |
| Kolhydrater: | 51,4 % | 24,4 g |