Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

60+ min Huvudrätt
Brandade är en fransk fiskpudding med gräddfil och brynt smör. Servera till fiskrätter eller som ensamrätt tillsammans med en god sallad.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/brandade-pa-bakpotatis-med-pepparrot-och-brynt-smor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär fisken i bitar. Smält smöret, tillsätt fiskbitarna när smöret är smält och låt fisken ligga med när smöret bryns under omrörning.
  • Tag ut potatisen, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt gräddfil, pepparrot, äggula, parmesanost och det brynta smöret med fisk. Rör om och smaka av med salt, peppar och citron.
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i potatissmeten.
  • Smörj och bröa en ugnssäker form, lägg i potatissmeten och täck med ströbröd. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 31 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Bakpotatisar
2
Torskrygg
100 g
2 dl
100 g
Riven pepparrot
3 msk
Ägg
2
Parmesanost
½ dl
Salt
½ tsk
Malen vitpeppar
1 krm
Citron
saften av ½
Ströbröd
2 dl