Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Betyg

(6 st)

Brandade är en fransk fiskpudding med gräddfil och brynt smör. Servera till fiskrätter eller som ensamrätt tillsammans med en god sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rulla in potatisarna i folie och baka mjuka i mitten av ugnen 60-75 min. Skär fisken i bitar. Smält smöret, tillsätt fiskbitarna när smöret är smält och låt fisken ligga med när smöret bryns under omrörning. Tag ut potatisen, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt gräddfil, pepparrot, äggula, parmesanost och det brynta smöret med fisk. Rör om och smaka av med salt, peppar och citron. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i potatissmeten. Smörj och bröa en ugnssäker form, lägg i potatissmeten och täck med ströbröd. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per port exkl serveringsförslag

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem