Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Brandade är en fransk fiskpudding med gräddfil och brynt smör. Servera till fiskrätter eller som ensamrätt tillsammans med en god sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rulla in potatisarna i folie och baka mjuka i mitten av ugnen 60-75 min. Skär fisken i bitar. Smält smöret, tillsätt fiskbitarna när smöret är smält och låt fisken ligga med när smöret bryns under omrörning. Tag ut potatisen, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt gräddfil, pepparrot, äggula, parmesanost och det brynta smöret med fisk. Rör om och smaka av med salt, peppar och citron. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i potatissmeten. Smörj och bröa en ugnssäker form, lägg i potatissmeten och täck med ströbröd. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port exkl serveringsförslag

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem