Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Brandade är en fransk fiskpudding med gräddfil och brynt smör. Servera till fiskrätter eller som ensamrätt tillsammans med en god sallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär fisken i bitar. Smält smöret, tillsätt fiskbitarna när smöret är smält och låt fisken ligga med när smöret bryns under omrörning.
  3. Tag ut potatisen, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt gräddfil, pepparrot, äggula, parmesanost och det brynta smöret med fisk. Rör om och smaka av med salt, peppar och citron.
  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i potatissmeten.
  5. Smörj och bröa en ugnssäker form, lägg i potatissmeten och täck med ströbröd. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port exkl serveringsförslag

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag