Brandade på bakpotatis med pepparrot och brynt smör
1 tim 10 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Brandade är en fransk fiskpudding med gräddfil och brynt smör. Servera till fiskrätter eller som ensamrätt tillsammans med en god sallad.

Ingredienser
Bakpotatisar
|
2 |
---|---|
Torskrygg
|
100 g |
2 dl | |
100 g | |
Riven pepparrot
|
3 msk |
Ägg
|
2 |
Parmesanost
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Malen vitpeppar
|
1 krm |
Citron
|
saften av ½ |
Ströbröd
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port exkl serveringsförslag
Energi:
520 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 31 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

