Bönröra med brynt smör och Svecia

Brunch Tillbehör
Bönröra med brynt smör och Svecia

En sammetslen bönröra med brynt smör och gräddig Svecia – perfekt som pålägg på smörstekt baguette eller crostinis, som dipp till grönsaksstavar, eller som smakrikt tillbehör till grillade grönsaker, kött, kyckling eller fisk. Snabb att göra och full av smak!

Ingredienser

Kokta vita bönor
1 burk
Vitlöksklyfta
1
Citron, pressad saft
½
50 g
100 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
2 krm

Till servering

Crostini
12

Gör så här

  • Häll av bönorna och skölj ordentligt. Låt rinna av och lägg dem i en mixerbunke. Pressa i vitlök och citronsaft.
  • Hetta upp smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma under omrörning tills det får en gyllenbrun färg, ett lätt skum och en nötig doft. Ta från värmen.
  • Häll det brynta smöret över bönorna i mixerbunken. Tillsätt riven Sveciaost och mixa till en jämn röra. Salta och peppra.
  • Servera direkt på skivor av baguette eller crostinis.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

568 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,4 g
Protein: 15,5 % 21,6 g
Fett: 31 % 19,9 g
Kolhydrater: 53,5 % 74,8 g
https://www.arla.se/recept/bonrora-med-brynt-smor-och-svecia/