Bönfritters med kimchiröra

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters påminner om falafel, men är gjorda på kidneybönor istället för kikärtor. De är jättegoda tillsammans med vår röra på kvarg och kimchi, som är syrad koreansk kål.

Ingredienser

Kidneybönor (ca. 400 g)
1 burk
250 g
100 g
Hackad färsk persilja
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Vetemjöl
1 dl
Stort ägg
1
Panko
2 dl
Kimchi
2 dl
Pitabröd
4
Salladsmix
65 g

Gör så här

  • Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, ost, persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet.
  • Forma valnötsstora klickar, platta till och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  • Stek dem 2–3 min på varje sida på medelvärme i smör-&rapsolja.
  • Hacka kimchin och blanda med resten av kvargen.
  • Servera i pitabröd med kimchiröra och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

Energi:

625 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/bonfritters-med-kimchirora/