Bönburgare med cheddar, picklad rödlök och guacamole
40 min
Huvudrätt
•
Saftiga och smakrika bönburgare som håller ihop perfekt. Stek dem gyllene i panna och toppa med smält cheddar. Servera med krämig guacamole, syrlig picklad rödlök och fräscha grönsaker i bröd – ett vegetariskt alternativ som hela familjen kommer gilla.
Ingredienser
Bönburgare:
|
Svart böna, à 380 g
|
2 burkar |
|---|---|
|
Bananschalottenlök
|
1 |
| 1 tsk | |
|
Cayennepeppar
|
2 krm |
|
Vitlökspulver
|
1 tsk |
|
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
2 |
|
Ströbröd
|
1 dl |
| 1 msk | |
| 4 skivor |
Picklad rödlök:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12% eller vinäger
|
½ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vatten
|
1½ dl |
Guacamole:
|
Avokados
|
3 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Lime saften
|
½ |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
|
Hamburgerbröd
|
4 |
|---|---|
|
Krispsallad
|
4 blad |
|
Mini morot
|
250 g |
Gör så här
Bönburgare:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
744 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 19 g |
| Protein: | 15,2 % | 27,9 g |
| Fett: | 47,3 % | 39,8 g |
| Kolhydrater: | 37,5 % | 68,7 g |