Bombay biff med raita

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Bombay biff med raita

Kryddig, strimlad biff med indisk smaksättning. När du rostar kryddorna först blir de ännu mer aromatiska. Raita, kall yoghurtsås, både bryter av och framhäver smaken.

Ingredienser

Entrecote
500 g
Vitlöksklyftor
2
Senapsfrön
1 tsk
Hel spiskummin
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Salt
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Malen koriander
1 msk

Lime-raita:

2 dl
Hackad, färsk mynta
1 msk
Lime
rivet skal av ½
Salt
2 krm
Flytande honung
1 msk

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till raitan och ställ kallt.
  • Skär köttet i strimlor. Skala och skiva vitlöken.
  • Rosta senapsfrön och spiskummin i en torr, het stekpanna. Ta upp det.
  • Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i lök och alla kryddor. Låt fräsa någon min.
  • Servera köttet med raitan och frästa grönsaker.
Klart!
https://www.arla.se/recept/bombay-biff-med-raita/