Blomkålskräm med äppelsallad och hasselnötter

2 tim Buffé Förrätt
Blomkålskräm med äppelsallad och hasselnötter

Blomkål i krämig lyxförpackning med friskt äpple och knapriga nötter.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Blomkål
200 g
1 dl
½ dl
50 g
Gelatinblad
½
Salt och peppar

Äppelsallad:

Äpple, gärna svenskt
1
Hackade rostade hasselnötter
25 g
Kallpressad olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Färsk timjan
1 kvist
Citron, finrivet skal från
½

Gör så här

  • Spara en bukett från blomkålen till äppelsalladen. Skär resterande blomkål i små buketter.
  • Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt blomkålen och koka mjuk, 12- 15 min.
  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Ta kastrullen från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt till kastrullen tillsammans med färskost.
  • Mixa slätt. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl minst 1 ½ tim, gärna över natten.

Äppelsallad:

  • Skär den sparade blomkålsbuketten i tunna skivor och lägg i iskallt vatten. Skär äpplet i tunna stickor och lägg i en skål. Blanda med vinäger och olivolja.
  • Vänd ner avrunnen blomkål och hasselnötter i äppelsalladen.
  • Toppa blomkålsfärskosten med äppelsallad och garnera med timjan och citronskal.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

109 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/blomkalskram-med-appelsallad-och-hasselnotter/