Blomkålskräm med äppelsallad och hasselnötter
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
•
Blomkål i krämig lyxförpackning med friskt äpple och knapriga nötter.
Ingredienser
|
Blomkål
|
200 g |
|---|---|
| 1 dl | |
| ½ dl | |
| 50 g | |
|
Gelatinblad
|
½ |
|
Salt och peppar
|
Äppelsallad:
|
Äpple, gärna svenskt
|
1 |
|---|---|
|
Hackade rostade hasselnötter
|
25 g |
|
Kallpressad olivolja
|
1 tsk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Färsk timjan
|
1 kvist |
|
Citron, finrivet skal från
|
½ |
Gör så här
Äppelsallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
102 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 7,2 % | 1,8 g |
| Fett: | 77,2 % | 8,9 g |
| Kolhydrater: | 15,6 % | 3,9 g |