Blomkålsgratäng

30 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Frysbar
Blomkålsgratäng

Bjud på blomkålsgratäng till lunch - helt vegetarisk eller tillsammans med till exempel skinka. Persilja bidrar med både färg och smak.

Ingredienser

Blomkål
500 g
Grovmalen svartpeppar
1 krm
4 dl
1 dl
Hackad bladpersilja
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Dela blomkålen i buketter och koka i saltat vatten ca 5 min. Lägg blomkålen i en ugnssäker form.
  • Häll på ostsåsen, peppra och strö över osten. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Strö persiljan över gratängen innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

177 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 21,6 % 9,4 g
Fett: 53,1 % 10,6 g
Kolhydrater: 25,3 % 11 g
https://www.arla.se/recept/blomkalsgratang/