Blinier med spenat

1 tim 30 min Buffé Förrätt
Blinier med spenat

Blinier, en klassisk rysk rätt, här med hackad spenat i smeten. Blinier serveras med en klick smetana som är syrad grädde, gräslök och valfri rom.

Ingredienser

Ägg
1
1½ dl
Jäst
¼ pkt
Vetemjöl
¾ dl
Bovetemjöl
1 dl
Salt
1 krm
Hackad fryst spenat, tinad
50 g

Tillbehör:

1 dl
Hackad färsk gräslök
1 dl
Löjrom
1 dl

Gör så här

  • Dela ägget i gula och vita.
  • Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke.
  • Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  • Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner.
  • Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna.
  • Servera med smetana, gräslök och rom.
Markera receptet som tillagat

Löjrom kan bytas ut mot sikrom eller algrom.

Näringsvärden, per port

Energi:

281 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,9 g
Protein: 19,4 % 13,4 g
Fett: 45,2 % 14,4 g
Kolhydrater: 35,4 % 24,5 g
https://www.arla.se/recept/blinier-med-spenat/