Blinier
                                
                                    1 tim 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Brunch
                                    Buffé
                                    Förrätt
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
        
    Blinier, eller ryska boveteplättar, är en underbar rätt att servera vid festligare tillfällen. Toppa dessa nystekta blinier med krämig smetana, salt rom och krispig rödlök. Det blir ca 28 blinier, så antingen bjuder du på dessa som förrätt, då räcker det till ca 8 personer, eller som varmrätt till 4 personer.
    Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Jäst
                                            
                                     
                                 | 
                                ¼ pkt | 
| 4 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Bovetemjöl
                                            
                                     
                                 | 
                                3 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     
                                 | 
                                2 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                2 krm | 
| 1 dl | |
| 25 g | 
Tillbehör:
| 1 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Liten rödlök
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Löjrom
                                            
                                     
                                 | 
                                50 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Citron
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Dillvippor
                                            
                                     
                                 | 
                                
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Löjrom kan bytas ut mot forellrom, tångcaviar eller annan du gillar!
Näringsvärden, per port
Energi:
628 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g | 
| Protein: | 14,7 % | 22,7 g | 
| Fett: | 38,6 % | 27,4 g | 
| Kolhydrater: | 46,7 % | 72,3 g |