Blåbärstårta med vit choklad

Blåbärstårta med vit choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

20 min

Sommarens vackraste blåbärstårta får frisk smak av färskost och citron, och sötma från vit choklad och grädde. Tårtan blir extra stilig med några myntablad och ätbara blommor på toppen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 300 g Arla® färskost naturell Färskost Naturell 25%
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk blåbärspulver
  • 350 g blåbär
  • 1 tårtbotten, 3-delad
  • ev myntablad

Gör så här

Gör så här

  1. Hyvla ⅓ av chokladen till garnering. Finriv resten.
  2. Vispa grädden lätt. Vispa sedan ner färskost, riven choklad, rivet citronskal och blåbärspulver.
  3. Mosa 250 g blåbär och varva mellan tårtbottnarna med hälften av gräddvispet. Bred eller spritsa resten av gräddvispet på tårtan.
  4. Toppa med resten av blåbären, chokladen och garnera ev med mynta.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa: