Blåbärssylt
15 min
•
Arbetstid: 5 min
Tillbehör
Frysbar
•
Snabbt recept på en underbart god blåbärssylt. Att koka sin egen sylt är enkelt och resultatet blir riktigt bra. Lägg en klick sylt på färskostmackan, i gröten eller på pannkakorna. Klassisk blåbärssylt passar till de flesta tillfällen!
Ingredienser
|
Blåbär, färska eller frysta
|
500 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Syltsocker
|
2 dl |
|
Vaniljpulver
|
1 tsk |
|
Citronsaft
|
1 msk |
|
Vatten
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Sylten är till en början ganska lös, men låt den stå i kylen över natten så tjocknar den.
Näringsvärden, per dl
Energi:
188 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 0,9 % | 0,4 g |
| Fett: | 2,4 % | 0,5 g |
| Kolhydrater: | 96,7 % | 44,7 g |