Blåbärssemla
2 tim 30 min
Dessert
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Här kommer en semla utöver det vanliga! I den saftiga kardemummabullen gömmer sig en frisk och syrlig lemon curd som gifter sig utomordentligt med den krämiga blåbärsgrädden. Helt enkelt en annorlunda men perfekt kombo om ni frågar oss. Det går fint att frysa in bullarna, men inte den färdiggjorda semlan!

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Semmelbullar:
Jäst
|
25 g |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
2½ dl |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
Vetemjöl 8-9 dl
|
ca 510 g |
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
|
85 g |
Citronkräm:
Pressad citronsaft
|
1 dl |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
Äggulor
|
4 |
Svenskt Smör från Arla®
|
50 g |
Blåbärsgrädde:
Arla Ko® Vispgrädde
|
3 dl |
---|---|
Tinade frysta blåbär
|
2 dl |
Florsocker
|
½ msk |
Pensling:
Ägg
|
½ |
---|---|
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
½ krm |
Gör så här
Semmelbulle:
Citronkräm:
Blåbärsgrädde:
Markera receptet som tillagat

