Blåbärssemla
2 tim 30 min
Dessert
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Här kommer en semla utöver det vanliga! I den saftiga kardemummabullen gömmer sig en frisk och syrlig lemon curd som gifter sig utomordentligt med den krämiga blåbärsgrädden. Helt enkelt en annorlunda men perfekt kombo om ni frågar oss. Det går fint att frysa in bullarna, men inte den färdiggjorda semlan!

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Semmelbullar:
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
Vetemjöl 8-9 dl
|
ca 510 g |
85 g |
Citronkräm:
Pressad citronsaft
|
1 dl |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
Äggulor
|
4 |
50 g |
Blåbärsgrädde:
3 dl | |
Tinade frysta blåbär
|
2 dl |
Florsocker
|
½ msk |
Pensling:
Ägg
|
½ |
---|---|
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
½ krm |
Gör så här
Semmelbulle:
Citronkräm:
Blåbärsgrädde:

