Blåbärsmuffins

30 min
Arbetstid: 15 min
Afternoon tea Brunch Buffé Fika
Frysbar
Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins är underbart att bjuda på året runt. Saftiga och maffiga är dessa blåbärsmuffins som är smaksatta med kardemumma och vit choklad. Ytan blir krispig av chokladen och insidan saftig och smakrik av blåbär. Mums!

Ingredienser

150 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
½ dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Kardemummakärnor, mortlade
½ tsk
Blåbär
ca 2 dl
Vit choklad, grovhackad
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
  • Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa ner mjölken.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner det i smeten.
  • Klicka ut smeten i formarna. Fyll på med bär och choklad.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt blåbärsmuffinsen svalna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

376 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,4 g
Protein: 4,6 % 4,3 g
Fett: 47 % 20 g
Kolhydrater: 48,4 % 44,7 g
https://www.arla.se/recept/blabarsmuffins/