Blåbärsmaräng

Blåbärsmaräng

Betyg

(90 st)

En makalös maräng med uppfriskande blåbär som blir lite seg inuti och frasig utanpå. Blåbärsmaräng är enkelt att göra och bjuda till dessert eller fest.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl blåbär

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Skålen ska täcka kastrullen helt. Vispa marängsmeten med elvisp tills den är tjock. Vänd ner blåbären. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt kallna, gärna i ugnen. Vispa grädden. Garnera marängen med grädde och bär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem