Blåbärsmaräng

2 tim Dessert Efterrätt
Blåbärsmaräng

En makalös maräng med uppfriskande blåbär som blir lite seg inuti och frasig utanpå. Blåbärsmaräng är enkelt att göra och bjuda till dessert eller fest.

Ingredienser

Äggvitor
3
Strösocker
2 dl
Pressad citronsaft
1 tsk
Blåbär
1 dl

Fyllning:

3 dl
Bär t ex björnbär, blåbär, hallon
4 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en skål.
  • Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Skålen ska täcka kastrullen helt.
  • Vispa marängsmeten med elvisp tills den är tjock. Vänd ner blåbären.
  • Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt kallna, gärna i ugnen.
  • Vispa grädden.
  • Garnera marängen med grädde och bär.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/blabarsmarang/