Blåbärskaka med citronmaräng

1 tim 10 min Efterrätt
Blåbärskaka med citronmaräng

En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till.

Ingredienser

100 g
Strösocker
2 dl
Äggulor
2
Ägg
2
Siktat dinkelmjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Halvtinade blåbär pressad saft av 1 citron
1½ dl

Maräng

Äggvitor
2
Strösocker rivet skal av 1 citron
1 dl
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten.
  • Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt.
  • Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera ev med färska blåbär.
  • Servera med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

377 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,3 % 4,9 g
Fett: 53,3 % 22,7 g
Kolhydrater: 41,4 % 38,4 g
https://www.arla.se/recept/blabarskaka-med-citronmarang/