Blåbärskaka i långpanna
Fika
Frysbar
•
Att baka i långpanna är praktiskt om många ska komma på fika. Den här blåbärskakan är söt och krispig med den knapriga smuldegen men också frisk och mjuk då fyllningen i mitten är med kvarg och rivet citronskal. Servera gärna med en härlig vaniljsås.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Smuldeg:
| 250 g | |
|
Vetemjöl
|
6 dl |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
| 250 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Blåbär
|
225 g |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
Till servering:
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Lika god dagen efter som nybakad.
Näringsvärden, per bit
Energi:
227 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 5,4 % | 3 g |
| Fett: | 40,5 % | 10,4 g |
| Kolhydrater: | 54,1 % | 30,3 g |