Blåbärskaka i långpanna

Efterrätt Fika
Frysbar
Blåbärskaka i långpanna

Att baka i långpanna är praktiskt om många ska komma på fika. Den här blåbärskakan är söt och krispig med den knapriga smuldegen men också frisk och mjuk då fyllningen i mitten är med kvarg och rivet citronskal. Servera gärna med en härlig vaniljsås.

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

Smuldeg:

250 g
Vetemjöl
6 dl
Strösocker
2½ dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 krm

Fyllning:

250 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Blåbär
225 g
Citron, finrivet skal
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180° eller 160° varmluft.
  • Hacka samman alla ingredienser till smuldegen i en matberedare eller för hand.
  • Fördela 2/3 av smuldegen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x35 cm.
  • Rör samman kvarg, ägg, socker och vaniljsocker och ringla över smulorna.
  • Strö på blåbär och riv över citronskal. Fördela resten av smuldegen på fyllningen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 45 min till fin färg. Låt svalna och skär i bitar.
Klart!

Lika god dagen efter som nybakad.

Näringsvärden, per styck exkl. vaniljsås

Energi:

226 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/blabarskaka-i-langpanna/