Blåbärsgalette
1 tim
Buffé
Dessert
Fika
•
Bjud på krispig och läcker blåbärsgalette. Inte alls svåra att göra, men lätta att imponera med. Dessa blåbärsgaletter passar utmärkt att servera som dessert till sensommarens kalas. Perfekt som avslutning på kräftskivan! För att få till de knaprigt gyllene kanterna penslar vi dem med både ägg och sockerlag. Servera nybakade blåbärsgaletter med vispad crème fraiche smaksatt med kardemumma.
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
| 200 g | |
|
Mandelmjöl
|
3 dl |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Ägg
|
1 |
Fyllning:
|
Strösocker
|
½ dl |
|---|---|
|
Mandelmjöl
|
½ dl |
|
Potatismjöl
|
2 msk |
|
Svenska blåbär
|
3 dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Rårörsocker
|
3 msk |
Sockerlag:
|
Vatten
|
½ dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Kardemummakärnor, mortlade
|
½ msk |
Gör så här
Fyllning:
Sockerlag:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
644 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 6,3 % | 10 g |
| Fett: | 58,5 % | 42,6 g |
| Kolhydrater: | 35,2 % | 55,9 g |