Blåbärsbullar
2 tim 30 min
Fika
Går att frysa
•
Dessa blåbärsbullar med mandelmassa och kardemumma är som en riktig sommardröm. Baka antingen på färska svenska blåbär eller tinade frysta. Och det finns faktiskt ingen bättre dryck till dessa bullar än iskall mjölk - Mums!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
282 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1,8 g |
Protein: | 4,5 g |
Kolhydrater: | 33,4 g |
Fett: | 14,4 g |
Ingredienser
Bullar:
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
75 g | |
Strösocker
|
¾ dl |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
ca 7 dl |
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
Mandelmassa
|
150 g |
---|---|
75 g | |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Färska blåbär eller frysta tinade
|
2 dl |
Till pensling:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vatten
|
2 msk |
Efter gräddningen:
50 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Mortlade kardemummakärnor
|
2 tsk |