Biscotti – grundrecept

Biscotti – grundrecept

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(45 st)

Biscotti är en lättbakad italiensk skorpa med knaprig mandel. Man skär biscotti i sneda rutor för att sedan torka dem i ugnen. Jättegott till kaffet eller som tilltugg till drinken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 225 gram

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandel och aprikoser. Skär smöret i tunna skivor. Lägg smör och socker i en skål och rör det poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl, bakpulver, mandel och aprikoser. Arbeta snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Skär de varma längderna i ca 3 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem ca 4 min. Vänd andra snittytan upp och rosta ytterligare ca 4 min. Låt kakorna kallna. Förvara dem torrt i burk.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag