Cassataglass

Cassataglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Hemlagad glass - Cassata, en italiensk klassiker. Vår cassata innehåller hackad choklad, jordgubbar och biscotti. Dekorera gärna med färska jordgubbar på toppen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor. Rör ner i smeten. Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar. Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur att mjukna ca 30 min. Servera gärna jordgubbar till så blir det extra dekorativt.

Tips:

Baka enkelt dina egna Biscotti till Cassataglassen.
Italienska mandelskorpor kan bytas mot mandelbiskvier.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag