Biscotti

30 min
Arbetstid: 20 min
Fika Frukost
Frysbar
Biscotti

Biscotti är en lättbakad italiensk skorpa med knaprig mandel och hasselnötter. Vi har smaksatt dessa knapriga biscottis med apelsin och mörk choklad. Skär biscotti i sneda skivor för att sedan torka dem i ugnen. Underbart gott till kaffet.

Ingredienser

Mandel,
100 g
Hasselnötter
100 g
Mörk choklad
100 g
100 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
6 dl
Bakpulver
1 tsk
Apelsin, finrivet skal och saft
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Grovhacka mandel, nötter och choklad.
  • Skär smöret i tunna skivor. Lägg smör och socker i en skål och rör det poröst med elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt apelsinskal och 3 msk apelsinsaft.
  • Blanda ner mandel, nötter och choklad. Blanda mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt in i degen.
  • Lägg degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Rulla ut varje del och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck till längderna med handen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  • Sänk värmen i ugnen till 75° eller 70° varmluft. Skär de varma längderna i ca 3 cm breda bitar. Lägg dem med snittytan upp på plåten.
  • Sätt in i ugnen och låt torka ca 1 timme. Förvara dina biscotti i lufttät burk.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

99 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1 g
Protein: 7,8 % 1,9 g
Fett: 46,3 % 5,2 g
Kolhydrater: 45,9 % 11,2 g
https://www.arla.se/recept/biscotti/