Biff med lök och ugnsstekt potatis

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Biff med lök och ugnsstekt potatis

Stekt biff med lök tillhör svensk husmanskost. Den mustiga löksmaken får här en ny smakkombination med lite friskt äppelmos - jättegott till biffen!

Ingredienser

Ryggbiff i skivor
500 g
Rödlökar
4
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
Äppelmos
1 msk

Ugnsstekt potatis:

Potatis t ex mandelpotatis
800 g
1 msk
Salt
1 tsk
Grovhackad färsk timjan
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg den i en ugnssäker form eller långpanna.
  • Salta och pensla med smör. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över grovhackad timjan.
  • Skala löken och skär den i skivor.
  • Fräs den i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 min. Rör ner äppelmos eller farin. Ta upp och håll varmt.
  • Hetta upp smör tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan.
  • Stek biffarna i omgångar, 2 min per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra.
  • Servera biffarna med lök och potatis.
Klart!

1 msk äppelmos kan bytas ut mot 2 krm brun farin. Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/biff-med-lok-och-ugnsstekt-potatis/