Biff med lök och ugnsstekt potatis
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Stekt biff med lök tillhör svensk husmanskost. Den mustiga löksmaken får här en ny smakkombination med lite friskt äppelmos - jättegott till biffen!
Ingredienser
|
Ryggbiff i skivor
|
500 g |
|---|
|
Rödlökar
|
4 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
| 1 msk | |
|
Äppelmos
|
1 msk |
Ugnsstekt potatis:
|
Potatis t ex mandelpotatis
|
800 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grovhackad färsk timjan
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
1 msk äppelmos kan bytas ut mot 2 krm brun farin. Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.
Näringsvärden, per port
Energi:
456 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 28,3 % | 31,8 g |
| Fett: | 33,8 % | 17,4 g |
| Kolhydrater: | 37,9 % | 42,5 g |