Biff med lök och ugnsstekt potatis

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Biff med lök och ugnsstekt potatis

Stekt biff med lök tillhör svensk husmanskost. Den mustiga löksmaken får här en ny smakkombination med lite friskt äppelmos - jättegott till biffen!

Ingredienser

Ryggbiff i skivor
500 g
Rödlökar
4
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
Äppelmos
1 msk

Ugnsstekt potatis:

Potatis t ex mandelpotatis
800 g
1 msk
Salt
1 tsk
Grovhackad färsk timjan
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg den i en ugnssäker form eller långpanna.
  • Salta och pensla med smör. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över grovhackad timjan.
  • Skala löken och skär den i skivor.
  • Fräs den i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 min. Rör ner äppelmos eller farin. Ta upp och håll varmt.
  • Hetta upp smör tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan.
  • Stek biffarna i omgångar, 2 min per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra.
  • Servera biffarna med lök och potatis.
Markera receptet som tillagat

1 msk äppelmos kan bytas ut mot 2 krm brun farin. Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.

Näringsvärden, per port

Energi:

456 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6 g
Protein: 28,3 % 31,8 g
Fett: 33,8 % 17,4 g
Kolhydrater: 37,9 % 42,5 g
https://www.arla.se/recept/biff-med-lok-och-ugnsstekt-potatis/