Biff med lök och ugnsstekt potatis
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Stekt biff med lök tillhör svensk husmanskost. Den mustiga löksmaken får här en ny smakkombination med lite friskt äppelmos - jättegott till biffen!
Ingredienser
Ryggbiff i skivor
|
500 g |
---|
Rödlökar
|
4 |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
1 msk | |
Äppelmos
|
1 msk |
Ugnsstekt potatis:
Potatis t ex mandelpotatis
|
800 g |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Grovhackad färsk timjan
|
½ dl |
Gör så här
1 msk äppelmos kan bytas ut mot 2 krm brun farin. Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
455 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 17 g |

