Biff med krämig potatissallad och friterad lök

Biff med krämig potatissallad och friterad lök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Den här biffen har fått fint sällskap av en krämig potatissallad med sting från pepparrot och frisk smak från grönt äpple. Den egenfriterade löken får underbart nötig smak av det klarifierade smöret, en riktig paradrätt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g biff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Potatissallad:

Friterad lök:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och tärna potatis och morot i ca 1x1 cm stora tärningar. Koka dem försiktigt i lättsaltat vatten. Skala och tärna äpplena i ca 1x1 cm stora tärningar, ställ åt sidan. Vispa crème fraich till tjock konsistens, rör ner senap, och pepparrot. Salta och peppra. Vänd ner potatis, morot och äpple i crème fraichen, ställ i kyl.

Skala och skiva löken i tunna ringar. Blanda mjöl och paprikapulver. Vänd lökringarna i mjölblandningen. Klicka ner ¾ av smöret i en kastrull och värm till ca 140°. Fritera lökringarna i smöret, lite i taget. Ta upp löken och låt rinna av på hushållspapper.

Salta och peppra köttet. Stek köttet i resten av smöret, ca 3 min på vare sida.

Servera köttet med potatissalladen och friterade lökringar. Toppa ev potatissalladen med färsk timjan.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem