Biff med krämig potatissallad och friterad lök

Biff med krämig potatissallad och friterad lök

45 min Huvudrätt
Den här biffen har fått fint sällskap av en krämig potatissallad med sting från pepparrot och frisk smak från grönt äpple. Den egenfriterade löken får underbart nötig smak av det klarifierade smöret, en riktig paradrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/biff-med-kramig-potatissallad-och-friterad-lok/

Gör så här

Potatissallad:
  • Skala och tärna potatis och morot i ca 1x1 cm stora tärningar. Koka dem försiktigt i lättsaltat vatten.
  • Skala och tärna äpplena i ca 1x1 cm stora tärningar, ställ åt sidan.
  • Vispa crème fraiche till tjock konsistens, rör ner senap, och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  • Vänd ner potatis, morot och äpple i crème fraichen, ställ i kyl.
Friterad lök:
  • Skala och skiva löken i tunna ringar.
  • Blanda mjöl och paprikapulver. Vänd lökringarna i mjölblandningen.
  • Häll rapsoljan i en kastrull och värm ca 140°. Fritera lökringarna i oljan, lite i taget.
  • Ta upp löken och låt rinna av på hushållspapper.
  • Salta och peppra köttet. Stek det i smöret, ca 3 min på vare sida.
  • Servera köttet med potatissalladen och friterade lökringar. Toppa ev potatissalladen med färsk timjan.
Klart!
Energi:

740 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Biff
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Potatissallad:
Potatis
500 g
Morötter
2
Gröna äpplen
2
4 dl
Dijonsenap
1 msk
Riven pepparrot
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ev färsk timjan
Friterad lök:
Gula lökar
2
Vetemjöl
½ dl
Paprikapulver
½ msk
Rapsolja
2½ dl