Biff med krämig potatissallad och friterad lök
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Den här biffen har fått fint sällskap av en krämig potatissallad med sting från pepparrot och frisk smak från grönt äpple. Den egenfriterade löken får underbart nötig smak av det klarifierade smöret, en riktig paradrätt!
Ingredienser
|
Biff
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
Potatissallad:
|
Potatis
|
500 g |
|---|---|
|
Morötter
|
2 |
|
Gröna äpplen
|
2 |
| 4 dl | |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Riven pepparrot
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Ev färsk timjan
|
Friterad lök:
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Paprikapulver
|
½ msk |
|
Rapsolja
|
2½ dl |
Gör så här
Potatissallad:
Friterad lök:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1193 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 11,4 % | 33,6 g |
| Fett: | 74,2 % | 100 g |
| Kolhydrater: | 14,4 % | 42,4 g |