Biff med fräst vitlökssmör

30 min
Biff med fräst vitlökssmör

Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri.

Ingredienser

Ryggbiff
400 g

Grillat vitlökssmör:

200 g
Finhackade vitlöksklyftor
4
Färska lagerblad
2
Salt och peppar

Gör så här

  • Bryn hälften av smöret med vitlök och lagerblad i en het stekpanna. Låt smöret svalna.
  • Vispa resterande smör luftigt, sila i det andra smöret och vispa upp på nytt.
  • Klicka ut på smörpapper och ställ i kylen fram till servering.
  • Salta och peppra biffen och grilla den tills den har en innertemperatur på 56°, använd gärna stektermometer.
  • Ta köttet från grillen och låt det vila, skiva upp och servera med vitlökssmöret.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 45 g
https://www.arla.se/recept/biff-med-grillat-vitlokssmor/