Biff med chilismör och potatismos

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Biff med chilismör och potatismos

Stekt biff med chilismör och ett riktigt gott hemlagat potatismos med mycket vitlök. Otroligt gott! Servera gärna kokta grönsaker till denna smakrika maträtt.

Ingredienser

Biff eller entrecôte
500 g

Potatismos med vitlök:

Mjölig potatis
750 g
Vitlöksklyftor
4
Kelda® Matlagningsgrädde
1½ dl
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Chilismör:

Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
50 g
Sambal oelek
1 tsk
Lime
rivet skal av ½
Salt
½ tsk
Hackad färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Skala och koka potatisen. Häll av vattnet på potatisen och mosa den. Värm grädden och rör ner den i moset.
  • Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun. Rör ner vitlöksfräset i moset. Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ihop chilismöret.
  • Skär köttet i skivor. Salta och stek 2-3 min på varje sida i smör i en stekpanna.
  • Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret. Servera med potatismos.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/biff-med-chilismor-och-potatismos/