Biff med bambuskott
30 min
•
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Denna biffgryta med bambuskott med smak av färsk ingefära och soja kan snabbt bli en ny vardagsfavorit. Vi smaksätter den även med ostronsås och chili flakes som kan anpassas efter hur het du önskar din mat! Servera gärna biffrytan med en krispig morotssallad och jasminris.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
|
500 g |
|---|---|
| 2 msk |
Marinad:
|
Färsk ingefära, finriven
|
3 msk |
|---|---|
|
Kinesisk soja
|
3 msk |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
Gryta:
|
Purjolök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Strimlade bambuskott, à 400 g
|
1 burk |
| 2 msk | |
|
Hoisinsås
|
4 msk |
|
Ostronsås
|
4 msk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Chili flakes
|
ev 1 tsk |
|
Sesamfrön
|
3 msk |
|
Salladslök
|
1 knippe |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,9 g |
| Protein: | 32,9 % | 32 g |
| Fett: | 54,2 % | 24,2 g |
| Kolhydrater: | 12,9 % | 12,5 g |