Biff med ansjovissmör och bönor

Biff med ansjovissmör och bönor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Stekt biff blir extra gott med detta smör smaksatt med ansjovis och kapris som ger härlig sälta. Till biffen serverar vi en varm sallad på vita bönor - mycket gott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g utskuren biff

Ansjovissmör:

Varm bönsallad:

  • 1 burk vita bönor à 400 g
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här

Gör så här

Hacka ansjovisen fint. Rör smöret fluffigt. Blanda i ansjovis, senap och kapris. Skölj bönorna i kallt vatten. Skär purjolök och tomater i bitar. Stek köttet 2–3 min på varje sida i smör i en stekpanna. Fräs bönor, purjolök och tomater hastigt i smör. Salta och peppra. Servera köttet med ansjovissmöret och bönsalladen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: