Biff med ansjovissmör och bönor

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Biff med ansjovissmör och bönor

Stekt biff blir extra gott med detta smör smaksatt med ansjovis och kapris som ger härlig sälta. Till biffen serverar vi en varm sallad på vita bönor - mycket gott!

Ingredienser

Utskuren biff
600 g

Ansjovissmör:

Ansjovisfiléer
5
75 g
Dijonsenap
1 tsk
Kapris
1 msk

Varm bönsallad:

Vita bönor à 400 g
1 burk
Purjolök
1
Tomater
4
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Hacka ansjovisen fint. Rör smöret fluffigt. Blanda i ansjovis, senap och kapris.
  • Skölj bönorna i kallt vatten. Skär purjolök och tomater i bitar.
  • Stek köttet 2–3 min på varje sida i smör i en stekpanna.
  • Fräs bönor, purjolök och tomater hastigt i smör. Salta och peppra.
  • Servera köttet med ansjovissmöret och bönsalladen.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 41 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/biff-med-ansjovissmor-och-bonor/