Belgiska våfflor
1 tim
•
Arbetstid: 35 min
Brunch
Dessert
Efterrätt
•
Belgiska våfflor kommer ursprungligen från Bryssel och är en fyrkantig lite tjockare våffla som gräddas i ett speciellt våffeljärn. Det går också bra att grädda dem i ett vanligt våffeljärn. Belgiska våfflor passar perfekt till en lyxig brunch eller som dessert. Servera våfflorna med färska bär och vispad grädde.
Ingredienser
| 125 g | |
| 3 dl | |
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Jäst
|
½ pkt |
|
Ägg
|
2 |
|
Salt
|
1 krm |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Vetemjöl
|
7 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går också bra att grädda våfflorna i ett vanligt våffeljärn.
Näringsvärden, per st
Energi:
251 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 8,4 % | 5,2 g |
| Fett: | 38,1 % | 10,8 g |
| Kolhydrater: | 53,5 % | 33 g |