Belgiska våfflor
1 tim
•
Arbetstid: 35 min
Brunch
Dessert
•

Belgiska våfflor kommer ursprungligen från Bryssel och är en fyrkantig lite tjockare våffla som gräddas i ett speciellt våffeljärn. Det går också bra att grädda dem i ett vanligt våffeljärn. Belgiska våfflor passar perfekt till en lyxig brunch eller som dessert. Servera våfflorna med färska bär och vispad grädde.
Ingredienser
125 g | |
3 dl | |
Vatten
|
1½ dl |
Jäst
|
½ pkt |
Ägg
|
2 |
Salt
|
1 krm |
Strösocker
|
¾ dl |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Vetemjöl
|
7 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går också bra att grädda våfflorna i ett vanligt våffeljärn.
Näringsvärden, per st
Energi:
251 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 8,4 % | 5,2 g |
Fett: | 38,1 % | 10,8 g |
Kolhydrater: | 53,5 % | 33 g |

