Basilikaparfait

4 tim Efterrätt
Basilikaparfait

En härligt fräsch och smakrik parfait med basilika. Servera gärna denna parfait med färska bär, förslagsvis hallon.

Ingredienser

Färsk basilika
1 kruka
Äggulor
4
Florsocker
1 dl
Pressad citron
1 msk
3 dl

Gör så här

  • Mixa basilika, äggulor, florsocker och citronsaft. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  • Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim.
  • Låt den stå i kyl ca 30 min innan servering.
  • Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
  • Servera med färska eller frysta hallon.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

370 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/basilikaparfait/