Basilikafisk med citronsås
30 min
•
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Basilikafisk gör du enkelt med fiskfilé, hackad basilika och citronsås. Servera gärna basilikafisken med färskpotatis och tomatsallad.
Ingredienser
|
Torskfilé, eller sejfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Hackad färsk basilika
|
1 dl |
| 5 dl | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
| 1 dl |
Till servering:
|
Färskpotatis
|
900 g |
|---|---|
|
Blandade tomater
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
508 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 33,4 % | 41,8 g |
| Fett: | 27,5 % | 15,8 g |
| Kolhydrater: | 39,1 % | 48,8 g |