Basilikafisk med citronsås

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Basilikafisk med citronsås

Basilikafisk gör du enkelt med fiskfilé, hackad basilika och citronsås. Servera gärna basilikafisken med färskpotatis och tomatsallad.

Ingredienser

Torskfilé, eller sejfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor
2
Hackad färsk basilika
1 dl
5 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
1 dl

Till servering:

Färskpotatis
900 g
Blandade tomater
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken. Strö vitlök och basilika över fisken.
  • Blanda såsen med finrivet citronskal och pressad citronsaft. Häll såsen på fisken och strö över osten. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med kokt färskpotatis och tomater.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

418 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/basilikafisk-med-citronsas/