Barnkalastårta - Bilbana

Barnkalastårta - Bilbana

1 tim
Efterrätt
Denna tårta är lika god som häftig och ett måste för biltokiga födelsedagsbarn. Vill du inte baka tårtbotten själv, går det bra att köpa färdiga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/barnkalastarta---bilbana/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vattnet lite i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  • Skala och mosa bananen. Vispa vaniljvispen hårt.
  • Dela kakan i 3 bottnar med en vass kniv.
  • Lägg ihop dem med ett lager banan och hälften av vaniljsåsen och ett lager med sylt och resterande vaniljvisp.
  • Vispa grädde och hushållsfärg. Bred grädden på tårtan.
  • Kavla ut marsipanen tunt på lätt mjölat bakbord. Skär eller sporra ut ca 2 cm breda remsor i snirkliga former och lägg på tårtan. Dekorera med bilar.
  • Stick ner start, mål och hastighetsskyltar som du kan göra av t ex papper eller kartong, tejp och tandpetare.
Klart!

Ha gärna start, mål och hastighetsskyltar på tårtan.

Ingredienser

Tårtbotten:
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vatten
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Fyllning:
Banan
1
2½ dl
Sylt t ex jordgubb
1 dl
Garnering:
3 dl
Gröna hushållsfärg
Gul marsipan
Ahlgrens bilar
1 dl